بهبهان بهشت گم شده

این وبلاگ حاوی مطالب مفیدی در زمینه جاذبه های توریستی - طبیعت -تاریخ و فرهنگ شهر باستانی ۶۰۰۰ ساله بهبهان (ارجان) میباشد.

بهبهان بهشت گم شده

این وبلاگ حاوی مطالب مفیدی در زمینه جاذبه های توریستی - طبیعت -تاریخ و فرهنگ شهر باستانی ۶۰۰۰ ساله بهبهان (ارجان) میباشد.

یه پایان نامه کارشناسی ارشد در مورد شهر من

اگه تو سایت مرکز اسناد ایران (www.irandoc.ac.ir) به دنبال کلمه بهبهان بگردین به پایان نامه فوق لیسانس آقای حیدر بابلی نیا برخورد می کنید که دیباچه اون رو اینجا براتون میزارم:

بهبهان در گذر تاریخ, / حیدر بابلی‌نیا؛ به راهنمایی: رضا شعبانی.

 

 

پایان نامه (کارشناسی‌ارشد) -- دانشگاه شهید بهشتی، 1374
h t t p : / / d a t a b a s e . i r a n d o c . a c . i r

این رساله شامل پنج بخش است . بخش اول از سه فصل تشکیل می‌گردد، فصل اول درباره حدود و موقعیت جغرافیایی، ناهمواریها، آب و هوا، زبان و نژاد است . فصل دوم، به تاریخ بهبهان (ارجان) اختصاص دارد که وقایع آن از عیلامیان تا پایان حکومت ساسانی را در بر می‌گیرد. فصل سوم، تاریخ ارجان در دوره اسلامی است . چگونگی پذیرش اسلام موقعیت شهر در دوره حکومت صفاریان، آل‌بویه و سپس حاکمیت ترکان تا پایان ایلخانان مطالبی هستند که در این فصل مورد بررسی قرار میگیرند. در بخش دوم از شهرهای ولایات ارجان سخن بمیان می‌آید که در 2 فصل تنظیم شده است در فصل اول، توصیف شهرهای مهرویان، سینیز، جنابا و ریشهر آمده است و فصل دوم به اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شهرهای هندوان، زیدان، آسک و منطقه شعب بوان پرداخته شده است . بخش سوم شامل دو فصل مجزا است که فصل اول بررسی اوضاع اجتماعی ارجان شامل مذهب ، علما، جمعیت و خصوصیات مسکن می‌باشد و در فصل دوم، اوضاع اقتصادی از جمله محصولات ، معادن، تجارت ، سکه، امور مالیاتی و آب تشریح شده است . بخش چهارم: به پیدایش بهبهان و اوضاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نیز نواحی توابع این شهر تا پایان قاجاریه اشاره دارد. از سه فصل تشکیل شده در فصل اول تاریخ سیاسی بهبهان، وضعیت آن شهر در دوره تیموریان، صفویان، افشاریه، زندیه و قاجاریه مورد بررسی قرار می‌گیرد. در فصل دوم به نواحی تابع بهبهان یعنی کهگیلویه، آغاجاری، زیدون، حومه و تشان توجه شده است . فصل سوم به اوضاع اقتصادی و اجتماعی بهبهان اختصاص دارد که وضعیت کشاورزی، آب ، تجارت و صنعت ، خصوصیات مسکن، وضعیت عمومی شهر و سرانجام علمای آنجا را توضیح می‌دهد. بخش پنجم در دو فصل به معرفی آثار تاریخی بهبهان می‌پردازد. در فصل اول بناها و آثار تاریخی برجای مانده از ارجان شامل جحاریها و کتیبه‌های تنگ سولک ، پل‌ها، سد، حمام و مسجد جامع بکان، آثار شهر به‌کواذ و دیگر آثار تاریخی این منطقه معرفی شده‌اند و فصل دوم به توصیف آثار مربوط به دوره بهبهان یعنی کتیبه‌های تنگ تکاب ، بقعه امام رضا (ع) امام‌زاده شاه میرعلی حسین، آثار تاریخی منطقه تشان، زیدون و آثار دیگر اختصاص دارد. لازم به ذکر است که در بررسی آثار تاریخی (بناهای تاریخی، اماکن مذهبی) شهر بهبهان به توصیف مهمترین آثار پرداخته شده، معرفی آثاری که از اهمیت شایانی برخودار نبوده‌اند خودداری گردیده است . در این رساله سعی شده است اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هر دوره با استفاده از منابع آن عصر تجزیه و تحلیل گیرد. به عنوان مثال کتاب فارسنامه ابن‌بلخی برای بررسی تاریخ بهبهان در عصر سلاجقه مبنا قرار گرفته است و دوره‌های دیگر نیز بر همین اساس بررسی شده‌اند لذا از منابع مهمی که در این رساله مورد استفاده قرار گرفته‌اند می‌توان: احسن‌التقاسیم، مقدسی، صوره‌الارض : ابن‌حوقل، فارسنامه، ابن‌بلخی، نزهه‌القلوب : حمدالله مستوفی، سفرنامه: ناصرخسرو قبادیانی، شیرازنامه: زرکوب شیرازی، فارسنامه ناصری: حاج‌میرزاحسن حسینی‌فسائی، مرآه‌البلدان ناصری: محمدحسن‌خان اعتمادالسلطنه، سفرنامه لرستان و خوزستان: بارون دوید، الکامل فی التاریخ: ابن‌اثیر و آثار عجم از فرصت‌الدوله شیرازی را نام برد.

نظرات 12 + ارسال نظر
علی سه‌شنبه 2 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 09:40 ق.ظ http://www.zareirezaee.persianblog.com

awalet khubi.daset dard neko.webloge jalebit he.kheir bebinah

مجید پنج‌شنبه 4 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 11:42 ب.ظ http://www.majid-85.blogfa.com

سلام//ممنون از حضورتون..

فنگول جمعه 5 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 12:41 ب.ظ

سلام.کارت درسته.آفرینd:.خدا فظ

پیمان چهارشنبه 10 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 06:27 ق.ظ http://behbhansite.blogfa.com

سلام
از زحماتی که میکشی ممنون مخلص همه همشهریان باحال هستم.

محمد پنج‌شنبه 25 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 09:52 ب.ظ http://www.ma13

محمد پنج‌شنبه 25 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 09:53 ب.ظ http://www.ma1370.blogfa.com

واقعا آموزنده وبسیار زیباست
به من هم سر بزن

مجتبی چهارشنبه 14 تیر‌ماه سال 1385 ساعت 09:33 ق.ظ http://www.idx.blogfa.com

سلام
خیلی خوبه
من به روزم
یه سر بزن
خوشحال میشم
شاد باشی

مجتبی چهارشنبه 14 تیر‌ماه سال 1385 ساعت 09:34 ق.ظ http://www.idx.blogfa.com

سلام
من به روزم
خیلی خوبه نوشته هات
شاد باشی

قندیلک جمعه 23 تیر‌ماه سال 1385 ساعت 03:42 ق.ظ http://www.ghandilak.blogfa.com

سلام ایمشلا میمبخشی ک دیر خدمت شما رسسم



خوب جام جهانین و مهم فوتبالیم



رسی تِ یادم نرتِ سی دی شعرا دیم سدی خم ولی کتابفروشی



پریزاده(پاساژ مودتی) هسی متونی گیری بری و نظرات بفرمویی



دل خش شسبی .....................

محمد دوشنبه 23 مرداد‌ماه سال 1385 ساعت 12:30 ق.ظ http://www.h-askari.co.sr

وبلاگ خوبی داری

سام یکشنبه 1 بهمن‌ماه سال 1385 ساعت 11:20 ب.ظ

سلام . من از بهبهان شما هیچی نمی دونم من اطلاعات بیشتری می خوام یا خودتون منو راهنمایی کنید یا اینکه اگر براتون مقدور است یک نفر رو به من معرفی کنید که اطلاعات بیشتری را بگیرم. امر خیر .ممنون

ف پنج‌شنبه 24 خرداد‌ماه سال 1386 ساعت 06:12 ب.ظ

با سلام من یک بهبهانی و دانشجوی هنر هستم و به یک پروژه در مورد ارجان و بهبهان خیلی زود احتیاج دارم اگه ممکنه به من کمک کنید.من تا ۲۶ خرداد وقت دارم ممنون میشم اگه به من کمک کنیدمن بهبهان نیستم و نمیتونم بیام بهبهان بنابر این نه عکس دارم و نه وقت کافی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد